Başkan Yılmaz geleceği anlattı Yıldırım
BURSA (İGFA) –Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’ın geleceği hakkında konuştu.
Cumalıkızık Orman Parkı’nda yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen Önder Yılmaz, kentsel dönüşümden ulaşıma, spor çevresine inşa etmeye çalıştıkları Yıldırım hakkında bilgiler verdi. Yıldırım ve mahalle sakinlerine hizmet etmeyi amaç edindiklerinde ilçedeki yeşil alan miktarını kişi başı en az bir metrekare artırma sözü verdiklerini hatırlatan Lider Yılmaz, “Bu hedefi güncelleyerek yeşil alan miktarını artıracağız. Yıldırım’da 3 milyon metrekareye. Bu sayede 5 yılda 29 yeni parkı ilçeye kazandırdık, 38’ini de yeniledik. Balaban Mesire Alanı ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Vakıf Kent Parkı’nı ilçeye kazandırdık.
40 BİN TAPU DAĞITACAĞIZ
Yıldırım’ın en değerli gündeminin imar ve şehircilik olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sadece Yıldırım’da değil Bursa’da ve hatta Türkiye’de kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel imar ve özellikle ortak kullanım sorunlarından kaynaklanıyor. parseller. Bildiğiniz gibi bu sorunu ortadan kaldırmak için kanunun düzenlenmesine öncülük ettik. Yine bu doğrultuda gerekli düzenlemeleri yaparak 2023 yılında 10 bin vatandaşa tapu dağıttık. Yılsonuna kadar 40 bin kişiye tapu vereceğiz. Böylece imar anlamında kentsel dönüşümün önünü açmış olacağız. Yeniden imarlı uygulama ve düzenleme yaptığımız bölgelerde önceki dönemlere göre kaçak yapılaşma önemli ölçüde azalmaktadır. Vatandaşlarımız kusursuz projeleri gördükçe ve dönüşüme olan inançları arttıkça kaçak yapılaşmadan uzaklaşıyorlar. Değirmenönü ve Karapınar bölgelerimizde buna yakından şahit oluyoruz.”
GÜNEŞSİZ SOKAK OLMAZ
Türkiye’de deprem kuşağında olan gerçeğin kentsel dönüşümün doğru anlaşılması ve planlanmasının değerine vurgu yapan Lider Yılmaz, “Bize lazım olan eski binaları yıkıp yerine yenilerini yapmak değil. Değişen yaşam standartları ve yükselen yaşam standartları ile birlikte insanımızın ihtiyaç ve beklentileri de değişmiştir. Bundan 20 yıl önce muhtemelen böyle bir durum yoktu ama bugün inşa ettiğiniz her daire için bir otopark planlamak neredeyse zorunlu hale geldi. Kentsel dönüşüm planlanırken yeşil alanların, sosyal donatı alanlarının, geniş ulaşım arterlerinin sadece bugünün değil yarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapılması elzem hale gelmiştir. Örneğin 100 bin metrekare alan üzerine tasarladığımız Mevlana Kentsel Dönüşüm projemizin sadece 60 bin metrekaresi konut alanı iken 40 bin metrekaresi ortak alanlardan oluşuyor. 20 bin metrekare alan üzerinde hayata geçireceğimiz Davutkadı Kentsel Dönüşüm projemizin 3 bin metrekaresi yeşil alanlardan oluşacak. Halkımızı yüksek katlı, rahatsız, yetersiz sosyal donatılara, dar ve güneş almayan 7-8 metrelik sokaklara hapsedecek proje ve yapılaşmaya kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Binaları değil hayatı dönüştürüyoruz.”