Ekonomi

Hangi Ürün Ne Kadar Satıldı? İşte Dünyada En Çok Satın Alınan 10 Teknolojik Alet

Elektronik cihazlar hayatımızı çok değiştirdi. Zamanımızın çoğunu onlarla geçirmeye geldik. Sonuç olarak, talep muazzam bir şekilde arttı. Peki en çok hangi teknolojik eser ne kadar satıldı? Birlikte görelim!

1. Nintendo – 555.06 Milyon

Nintendo, merkezi Japonya’nın Kyoto kentinde bulunan çok uluslu bir elektronik şirketidir. 1981’de Donkey Kong’u piyasaya sürdüğünde, şirkete büyük karlar sağlayan lisanslama fırsatlarıyla çığır açtı. Daha sonra 1983 yılında tüm zamanların en çok satan videolarından biri olan Super Mario Bros eşliğinde aile bilgisayarını çıkardı. Görüntü oyun konsolu, Nintendo 64, GameCube ve Wii gibi çalışmalara dönüştü. Bu birimler dünya çapında 555 milyondan fazla kopya sattı.

2. Android Telefonlar – 500 Milyon

Android çalıştıran ilk cep telefonu 2008 yılında piyasaya sürüldü. Android, dokunmatik ekranlı cihazlar için tasarlanmış Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Android Inc. Google tarafından geliştirildi ve finansal olarak desteklendi. Taşınabilir aygıtlar için açık standartları izleyen donanım ve yazılım şirketlerinden oluşan bir konsorsiyum olan Open Handset Alliance’ın bir parçasıdır.

3. Symbian Telefonlar – 500 Milyon

Symbian, Android 2010’da onu geçene kadar cep telefonları için en tanınan işletim sistemiydi. Symbian, Accenture tarafından yürütülen açık kaynaklı bir platformdur. Nokia kullandıkça satışları arttı. Nokia, 1998’den başlayarak uzun bir süre en büyük cep telefonu satıcısıydı. Ancak düşen satışlar, şirketi yeniden değerlendirmeye zorladı ve Symbian işletim sisteminden Windows Phone işletim sistemi lehine vazgeçti.

4. iPod – 350 Milyon

Apple, iPod adında taşınabilir bir medya oynatıcı tasarladı ve bunun sonucunda müzik dinlemede devrim yarattı. Bunu Sony’nin Walkman’i gibi düşünebilirsiniz. Aradaki fark binlerce müzik barındırabilmesi ve kullanıcının çalmak için yanında kaset taşımasına gerek olmamasıdır. iPod Classic, iPod Touch, iPod Nano ve iPod Shuffle dahil olmak üzere çeşitli varyantları vardı. Ayrıca birkaç kez yeniden tasarlandı ve geliştirildi. Aynı zamanda bir bilgi depolama aygıtı olarak da hizmet edebilir.

5. PlayStation – 330 Milyon

PlayStation, Sony tarafından 1994 yılında oluşturulmuş bir video oyun konsoludur. Piyasada yaklaşık on yılda 100 milyon adet satan ilk PlayStation, yaklaşık yedi yılda 160 milyon adet satan PlayStation 2 ve PlayStation’dan gelişmiştir. Bugün hala popülerliğini koruyor.

6. iPhone – 250 Milyon

Apple, iPhone’u ilk olarak 2007’de piyasaya sürdü. Bu, şirketin iOS taşınabilir işletim sistemini çalıştıran bir akıllı telefon. Müzik çalar, internet cihazı, oyun cihazı, fotoğraf ve video kamera ve çok daha fazlası tek bir yerde. Muhtemelen tarihin en hızlı satan tek üretici elektroniklerinden biri. Bugün iyi satmaya devam ediyor.

7. BlackBerry – 200 Milyon

BlackBerry, Research in Motion tarafından geliştirilen kablosuz bir telefondur. İlk olarak 1999 yılında bir e-posta davet cihazı olarak piyasaya sürüldü. 2010 yılının ikinci çeyreği itibariyle 100 milyon kopya sattı. Birkaç yıl sonra, BlackBerry bu sayıyı ikiye katladı. Push, e-posta ve push bildirimleri gönderip alma özelliğiyle tanınan bir cihaz haline geldi. Kişisel dijital asistan, medya oynatıcı, oyun cihazı, kamera ve internet tarayıcısı olarak da hizmet verebilir.

8. Xbox – 94 Milyon

Xbox, Microsoft’un video oyun konsoludur. 1990’ların ortasındaki Atari’den bu yana ilk Amerikan konsoluydu. İlk olarak 2001’de piyasaya sürüldü, ardından 2002’de bir Xbox Live hizmeti geldi. İkincisi, kullanıcıların geniş bant internet bağlantısı kullanarak çevrimiçi oynamalarına izin verdi. Xbox 360 daha sonra 2005 yılında Xbox’ın yerini aldı. Bir Wi-Fi bağlantı noktasına ve beş USB bağlantı noktasına sahip olmasıyla ünlüydü. 2009’da Microsoft, kullanıcıların hareketleri ve komutları kullanarak oyunları kontrol etmesine ve bunlarla etkileşime girmesine olanak tanıyan bir Xbox 360 çevre birimi olan Kinect’i piyasaya sürdü. Oyun denetleyicisini ortadan kaldırdı.

9. Sega – 91 Milyon

Sega, video oyun konsolu pazarına ilk olarak 1982’de SG-1000’in piyasaya sürülmesiyle girdi. Daha sonra Saturn ve Dreamcast gibi diğer konsollara dönüştü. Ancak Sony PlayStation ve Nintendo’nun şiddetli rekabeti, Sega’yı video oyun konsolu serisini terk etmeye zorladı. Şirket, üçüncü taraf bir yazılım yayıncısı olmaya karar verdi ve oyun konsolları yapmayı bıraktı.

10. iPad – 84 Milyon

iPad, iOS üzerinde çalışan tablet bilgisayar. İlk olarak 2010 yılında piyasaya sürüldü ve çoklu dokunmatik ekran ve sanal klavye etrafında oluşturulmuş bir kullanıcı arayüzüne sahip. İki yıldan biraz daha uzun bir süre içinde, birinci nesil klasikten retina ekranlı dördüncü nesile kadar iPad’in çeşitli varyantları piyasaya sürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu